preskoči na sadržaj

Osnovna škola Stjepana Antolovića Privlaka

 > Naslovnica
Vijesti

Projekt 3.b razreda: Kad se male ruke slože

Autor: Željka Ditrih, 18. 2. 2021.Učenici 3.b razreda sudjelovali su u dvotjednom projektu pod nazivom Kad se male ruke slože. Kroz niz aktivnosti učenici su aktivno zastupali ljudska prava, promicali solidarnost u razredu , opisivali i uvažavali potrebe drugih , bili solidarni i empatični u odnosu prema drugima i koristili se kreativnošću za oblikovanje svojih ideja i pristupu rješavanja problema.

Nakon čitanja romana Mate Lovraka Vlak u snijegu, učenici su samostalno istraživali Lovrakovu biografiju. Izdvajali su ono što im je bilo najzanimljivije i sastavili pitanja koja bi postavili Mati Lovraku kad bi bili u mogućnosti. Naš je knjižničar, Franjo Nagulov, u ulozi Mate Lovraka pokušao odgovoriti na sva njihova zanimljiva i teška pitanja. Učenici su sa zanimanjem slušali „Lovrakovo“ čitanje romana, a na kraju susreta uspješno su riješili kviz koji im je pripremio.

Kakav bi to bio projekt kad ne bi bila osnovana zadruga?

Učenici su davali svoje prijedloge, odabirali domaćicu/domaćina zadruge uz argumente zašto baš nju/njega. Izabrana je Dunja Krajinović, koja je „draga, smiješna, puno toga zna, sasluša sve, dobra je prijateljica, ima dobra pravila, pristojna je, nije stroga i nikad nije ljuta“. Svakako, moralo se glasati o imenu zadruge i pravilima kojih će se zadrugari morati pridržavati. Ove je obveze domaćica Dunja preuzela na sebe i odlično odradila svoje prve zadatke.

Nakon gledanja filma  Vlak u snijegu u improviziranom kinu, učenici su se dogovorili da će se igrati svatova. Međusobno su podijelili uloge (bez učiteljice), donijeli rekvizite, obukli kostime i zabavili se na najbolji mogući način: igrajući se i glumeći svoje uloge. Osim hrabre mlade (Antije Matijašević) i hrabrog mladoženje (Danijela Šokčevića), bili su tu kum, kuma, svećenik, pjevačica, svirač i djeveruše.Tijekom ove aktivnosti, učiteljica Željka Ditrih dobila je isključivo ulogu fotografa i snimatelja. laugh

Međupredmetnom korelacijom svi su učenici ostvarili ishode predviđene projektom. Na satu Likovne kulture slikali su vlak u snijegu, na satu Glazbene kulture pjevali su Himnu zadrugara,  na Satu razrednika isticali  prednosti svoga razreda (kreativnost, sloga, domišljatost) i dizajnirali razredni vlak sa fotografijama svih zadrugara, iz Matematike su rješavali zadatke riječima računajući koliko je godina prošlo od: rođenja Mate Lovraka, objave romana, prvog prikazivanja filma i sl.

U ovom, iznimno velikom i zahtjevnom projektu, uživali su svi zadrugari. Nadamo se i trudit ćemo se da ova sloga i zajedništvo traju iako je projekt završen.

 

Više na poveznici:

https://drive.google.com/file/d/1slX646oI4DPFZtXC_VlPFb-CmSkjfuXY/view?usp=sharing

 
Ova škole je e-Škola

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

e-Dnevnik
Ispis statistike od 23. 1. 2011.

Ukupno: 8597020
Ovaj mjesec: 415
Ovaj tjedan: 289
Danas: 1
CMS za škole logo
Osnovna škola Stjepana Antolovića Privlaka / Školska 40, HR-32251 Privlaka / os-santolovica-privlaka.skole.hr / ured@os-santolovica-privlaka.skole.hr
preskoči na navigaciju